Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Quintor
Maanlander 14M
3824MP
Amersfoort
ICT

Software Defined Cloud Infrastructure


Quintor zet consultants in bij veel verschillende klanten die elk mogelijk andere Cloud providers (AWS & Azure) gebruiken die dus andere manieren van automatisering hebben. Voor Quintor zou het erg handig zijn als er één manier van automatiseren is die voor elke Cloud provider werkt. Zoek jij als afstudeerder voor ons uit welke manier van automiseren de beste maar ook het veiligste is?

Afstudeeropdracht "Software Defined Cloud Infrastructure"

Tegenwoordig maken bedrijven steeds vaker gebruik van Cloud omgevingen zoals AWS en Azure. Idealiter kunnen deze omgevingen automatisch worden opgezet en ingericht, zonder tussenkomst van een gebruiker. Hoe deze automatisering plaatsvindt verschilt weer per Cloud provider.

Quintor zet consultants in bij veel verschillende klanten die elk mogelijk andere Cloud providers gebruiken die dus andere manieren van automatisering hebben. Voor Quintor zou het erg handig zijn als er één manier van automatiseren is die voor elke Cloud provider werkt.

Een belangrijk onderdeel hiervan is security. Het is namelijk heel eenvoudig om applicatie, subnetten, data stores en dergelijke, zonder dat het bedoeld is, toegankelijk te maken vanaf het internet.

Onderzoek welke mogelijkheden er bestaan en adviseer welke oplossing het beste kan werken voor Quintor. Onderbouw het advies met een prototype waarbij een onderdeel potentiele security issues worden gedetecteerd en hier alerts over worden verstuurd.

Over Quintor

Quintor is verspreid over vier kantoren en wij zijn inmiddels met zo’n 170 werknemers in Nederland actief om in teamverband mooie software ontwikkel projecten uit te voeren voor allerlei grote organisaties in Nederland, maar ook buiten Nederland. Binnen Quintor is er ontzettend veel kennis en expertise op de vlakken Software Development (oa. Java, Dotnet, Python), Cloud, Security, Platform Engineering en Agile Analyse.

Professionele begeleiding

Word begeleid door onze beste IT-specialisten en ga aan de slag met je Quintor afstudeeropdracht volgens een Agile/Scrum methode. Onze begeleiders hebben inmiddels jarenlange ervaring met het begeleiden en coachen van afstudeerders van allerlei hogescholen en universiteiten. Inmiddels zijn er zo’n 176 afstudeerders binnen Quintor actief geweest sinds de oprichting in 2005. In 2019 hebben 40 studenten een opdracht gevonden bij Quintor. En velen treden na het afstuderen bij ons in dienst!

Interesse?

Neem dan contact op met Bram Köhler, Corporate Recruiter binnen Quintor. Hij belt graag eens met je of rijdt graag een keer naar jou toe om meer te vertellen over Quintor en alle afstudeermogelijkheden per vestiging!

Quintor vestigingen: Den Haag, Amersfoort, Groningen en Den Bosch.

Geschikt voor studenten
  • System and Network Engineering/Cyber Security
  • Technische Informatica