Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Bold Commerce
Teleportboulevard 128
1043EJ
Amsterdam

Afstudeeropdracht - E-Commerce platform op Docker/Kubernetes


In een fijne werkomgeving met leuke collega developers werken aan een uitdagend onderzoek waarbij je de diepte ingaat met Kubernetes en Docker. Het doel is om de architectuur dynamisch schaalbaar te maken op basis van de resources die nodig zijn.

Afstudeeropdracht Magento op Docker/Kubernetes

 

Over Bold

Bold Commerce bouwt en onderhoudt tailor-made webshops op basis van het open-source e-commerce framework Magento 2. We doen alléén maar Magento, maar wel in al haar facetten. We zijn klein van stuk maar timmeren groots aan de weg en mogen werken voor mooie klanten zoals Vlisco, Loavies en SportShopsDirect (tennisdirect, voetbaldirect, hockeydirect).

Het probleem

Door het jaar heen zijn er verschillende sales dagen, zoals Black Friday en kerst. Dan is de traffic op de webshop soms het 20-voudige van wat het gemiddeld de rest van het jaar is. Ook het aantal orders stijgt waardoor er veel database transacties plaatsvinden. Dit vereist ook evenredig zoveel serverkracht. Idealiter schaalt de architectuur mee met de vraag. Dan hoeven er geen dure servers geplaatst te worden het hele jaar, die nauwelijks gebruikt worden, behalve een paar dagen per jaar.

Opdracht

Jouw opdracht is om te onderzoeken hoe Kubernetes/Docker ingezet kan worden om Magento dynamisch schaalbaar te maken. Tijdens dit onderzoek ga je afwegen welke techniek het beste gebruikt kan worden en ga je werken aan een proof of concept.

De stack die Magento gebruikt bestaat onder anderen uit PHP, MySQL, Redis, Elasticsearch, RabbitMQ en Nginx. Daarnaast vinden automatisch deploys plaats door middel van Gitlab CI. Hier dient onder andere rekening mee te worden gehouden en daarom denken wij dat dit een mooie en uitdagende opdracht is.

 

Wat bieden wij jou aan

We bieden je een fijne omgeving, ruimte voor je creativiteit en verantwoordelijkheid, flexibiliteit, borrels, luxe lunch, mooie klanten, uitdaging, fijne werkomgeving, leuke collega's, uitstekende stagevergoeding, reiskostenvergoeding en na afronding wellicht een vaste aanstelling!

 

 

 

 

 

 

 

Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • System and Network Engineering/Cyber Security
  • Technische Informatica