Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

MovingDot BV
Antareslaan 43
2132JE
Hoofddorp

Creatieve ICT-er met back-end & data management skills


Bij een leuk, professioneel, internationaal opererend bedrijf werken aan een concrete verbetering van de business door de zoekfunctie voor tenders te automatiseren. Deze zoekfunctie moet meer relevante potentiële opdrachten opsporen en een goede verdeling van beoordeling hiervan intern faciliteren. Deze geautomatiseerde functie wordt gezien als een belangrijke pijler onder een verbeterd acquisitie

Over MovingDot

MovingDot is een internationaal opererend consultancybedrijf dat gespecialiseerd is in luchtverkeersleiding en alle aspecten die nodig zijn om een luchtverkeersorganisatie te laten functioneren en vliegverkeer veilig te laten vliegen. We zijn een klein bedrijf met ongeveer 20 vaste medewerkers en gevestigd in Hoofddorp. We voeren opdrachten uit voor o.a. Luchtverkeersleiding Nederland, de overheid, maar ook voor internationale luchtverkeersorganisaties en overheden. In onze business dealen we met concurrentie uit binnen- en het buitenland. Onze bedrijfscultuur is het best omschreven als professioneel, oprecht en met veel focus op het team.

Het probleem

Een deel van de opdrachten waar we aan werken, komt tot stand door het insturen van offertes (proposals) op aanbestedingen (tenders). Deze aanbestedingen worden over het algemeen gepubliceerd op nationale of internationale websites, waarbij van meerdere sites in verschillende landen gebruik gemaakt wordt. Wij focussen op een aantal landen en op specifieke aanbestedingen, maar beschikken niet over een tool die deze zoektocht op basis van criteria doet. De huidige manier van aanbestedingen opsporen is onvolledig, foutgevoelig, arbeidsintensief en niet zo flexibel als we graag willen.


De opdracht

Jouw eerste opdracht is om te onderzoeken waar en hoe onze klanten aanbestedingen publiceren, in welke taal en welke handelingen nodig zijn om te kunnen reageren op aanbestedingen. Op basis van deze informatie, en op basis van een vastgesteld geografisch zoekgebied, kan het bouwen van een geautomatiseerde zoekfunctie starten. Deze geautomatiseerde functie moet flexibel zijn in opzet aangezien landen en zoektermen kunnen wijzigen. Ook moet het met een verscheidenheid aan websites kunnen communiceren en een vertalingsfunctie bevatten. De functie moet een MovingDot-interne werkverdeling mogelijk maken (niet alle aanbestedingen worden door één persoon beoordeeld). Tenslotte moet er aan de hand van prestatie indicatoren vastgesteld kunnen worden hoe relevant websites zijn voor MovingDot en moet informatie uit de zoekfunctie geëxporteerd kunnen worden.


Wat breng je mee?

Je beschikt over back-end skills zoals python, selenium, pandas en data management skills (databases en Excel).

Ervaring met het ontwikkelen van websites en IT platformen komt daarbij ook goed van pas net als front-end skills (website, apps, python, javascript frameworks)

Kennis van de luchtvaartbranche is voor deze opdracht geen harde eis.

Wat bieden wij je?

Een leuk bedrijf me een fijne omgeving om in te werken, leuke collega’s, ruimte voor je creativiteit, eigen verantwoordelijkheid, flexibiliteit, uitdaging en een stagevergoeding van € 350 per maand.

 

Wil je meer weten of solliciteren?

Neem dan snel contact met ons op!


Geschikt voor studenten
  • Business IT & Management
  • Software Engineering
  • Technische Informatica