Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Kabisa
Daalwijkdreef 47
1103AD
Amsterdam - Zuidoost

Distributed Load Testing


Kabisa is volop in ontwikkeling. Wij zijn een snelgroeiend maatwerksoftware bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van web- en mobiele applicaties. Software ontwikkelen is mensenwerk. We vinden het daarom erg belangrijk om in onze mensen te investeren. Niet voor niets is Kabisa al meerdere jaren uitgeroepen tot Beste Werkgever van Nederland.

Een te zware belasting kan bij een webserver of cloud infrastructuur serieuze gevolgen hebben. In het geval van een bedrijfskritische webapplicatie, is het vaak essentieel dat deze goed blijft functioneren in alle omstandigheden – het is ongeoorloofd dat ze slecht of niet bereikbaar is. Het is daarom dan ook zeer belangrijk dat duidelijk is hoeveel een omgeving aan kan qua ‘load’, alvorens deze in productie wordt genomen. Dat kan, onder andere, gedaan worden met behulp van stress- en load testing. Bij het testen van Load, bedoelen we hier niet het uitvoeren van een loadtest vanuit je laptop, maar op een meer grootschalige wijze. Bij het uitvoeren van een distributed test, ga je kijken hoe een infrastructuur zich gedraagt wanneer er duizenden gebruikers tegelijk je webapplicatie gebruiken of website bereiken. In deze opdracht ga je onderzoeken hoe het het beste Load Testing kunnen doen bij onze oplossingen.

Gewenste eindresultaat

Voor deze opdracht:

  • Ga je onderzoek doen naar praktische toepassing van Load Testing. Je gaat kijken naar innovatieve, managed en open source tools zoals Apache JMeter en andere Load Testing tooling & diensten die tevens worden aangeboden worden door cloud providers zoals Microsoft, Google en Amazon.

  • Je werkt Load Test scenario’s uit zodat het lijkt alsof het echte gebruikers, om een zo realistisch mogelijke testsituatie te creëren.

  • Je implementeert een Proof of Concept (PoC) van een Load Testing Tool, en gebruikt de data om een advies te kunnen geven over de huidige infrastructuur.

Geschikt voor studenten
  • Software Engineering