Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

RHEA Group
Schuttersveld 2
2316ZA
Leiden
System Engineering Methods and Tools

Blazor web app ter ondersteuning van satelliet ontwerp


Ontwerp en ontwikkelen van een Blazor web applicatie om een bestaande desktop/server applicatie uit te breiden. Deze applicatie, genaam CDP4, is een open source applicatie die gebruikt wordt om compexe systemen zoals satellieten en schepen met een team van ingenieurs te ontwerpen.

Bij de RHEA Group ontwikkelen we met een internationaal team open source software om het ontwerp van complexe systemen te ondersteunen. Deze applicatie heet CDP4. Het Concurrent Design Platform (CDP4) wordt gebruikt bij het ontwerpen van satellieten, vliegtuigen en andere complexe systemen waar verschillend ingenieurs moeten samen werken om zowel het programma van eisen en een architectuur vorm te geven. Het CDP4 bestaat uit een server die een JSON REST API ter beschikking stelt en een desktopapplicatie die via deze REST API data ophaalt en update. Zowel de server als de desktopapplicatie zijn met C# ontwikkeld, waarbij de desktopapplicatie gebruikt maakt van WPF.

De opdracht voor de student is om het ecosysteem uit te breiden met een webapplicatie gebruik makend van de relatief nieuwe technologie genaamd Blazor. De opdracht omvat de volgende onderdelen:

·         Bepalen welke functionaliteiten die de desktop applicatie biedt in een web applicatie kunnen/moeten en zodanig een programma van eisen opstellen (user requirements)

·         Een ontwerp maken van de Blazor web applicatie en een keuze voorstellen voor een blazor server-side of Blazor webassembly oplossing

·         Een begin maken met de implementatie waar een deel van de user requirements wordt geïmplementeerd en kan worden gevalideerd.

De student zal deel uitmaken van een team dat werkt volgens de SCRUM methode met dagelijkse (nu online) stand-up meetings en een tweewekelijkse sprint waar sprint planning (planning poker) en sprint reviews en sprint retrospectives worden uitgevoerd. Het team maakt verder gebruik van hedendaags methodes en technologie om het development process te ondersteunen zoals Git (GitHub), GitHub actions en AppVeyor voor CI/CD en SonarQube om de kwaliteit van de code te waarborgen.

De source code van de desktop applicate kan hier gevonden worden: https://github.com/RHEAGROUP/CDP4-IME-Community-Edition

De source code van de web service kan hier gevonden worden: https://github.com/RHEAGROUP/CDP4-WebServices-Community-Edition

De website van de RHEA Group kan hier gevonden worden: https://www.rheagroup.com. De afstudeer stage (mits de stand van COVID het toelaat) vindt plaats op het RHEA kantoor in Leiden.

Geschikt voor studenten
  • Software Engineering