Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Digitect
Titaniumweg 141
Alphen aan de Rijn
T
ICT

Stageopdracht: Appie Casus (BIM/SNE)


Over GLOMDCO

GLOMIDCO is een onafhankelijke integratiespecialist met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van middleware, API management en big data. Vanuit ons kantoor in Alphen aan de Rijn werken wij met de meest vooruitstrevende technologieëen zoals MuleSoft, TIBCO. Onze collega’s treden op als architecten, developers, beheerders en projectleiders binnen verschillende projecten voor grote en middelgrote bedrijven. We zijn een jong team en delen allemaal een passie voor IT-integratie!

Bij GLOMIDCO staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Als team werken we samen om onze bedrijfswaarden uit te dragen: Ownership, Fun, Impact & Knowledge (OFIK). Er heerst een vriendschappelijke werksfeer. We organiseren graag gezellige (online) get-togethers zoals bier & pizza sessies en borrels. We hadden je graag uitgenodigd voor een potje tafelvoetbal, maar helaas moeten wij dit nu al een tijdje missen!

Wat is de opdracht?

De opdracht is een BPM casus van een groot winkelbedrijf in Nederland. Maak een BPM (Business Process Management) oplossing die de verplaatsing van personeel van winkels voor haar rekening neemt. Goedkeuring van de managers van de filialen en HR is vereist. Een BPMs en een ESB (Enterprise Service Bus) met bijbehorende DB worden aangereikt. Om de ESB en SOA (Service Oriented Architecture) te begrijpen, wordt er vooraf een 3ECTS vak aangeboden dat op hogescholen via E-learning wordt aangeboden als basis voor de casus. Is er geen kennis van BPMn en BPMs, dan wordt ook dat bijgebracht. Een alternatief is om i.p.v. van SOA, API-led op basis van REST te gebruiken. Bij deze opdracht wordt er niet geprogrammeerd, maar wel met modeleren een oplossing gerealiseerd. Dat noemen we ook wel composen (Citizen Developer).

Eén van onderstaande varianten wordt gebruikt om de implementatie van bovenstaande te realiseren: een BPM platform in combinatie met een ESB (Enterpise Service Bus).

·       Tibco AMX BPM + Tibco BW (SOA)

·       Bonitasoft + Tibco BW (SOA)

·       Bonitasoft + MuleSoft 4 (SOA of REST)

·       Bizagi + Tibco BW (SOA)

·       Bizagi + MuleSoft 4 (SOA of REST)

 

Wat moet je kunnen? 

·       Basiskennis SQL (een querry kunnen maken)

·       Database gebruik (foreign key, private key)

 

Wat ga je leren?

 ·       XML en XML Schema

·       (JMS) Messaging

·       BPMn & BPMs

·       SOAP & WSDL

·       (optioneel gebruik van API) RAML & REST & JSON & JSON Schema

·       Theorie omtrent SOA en API architectuur

 

Je zult bij de opdracht begeleid worden door HBO of WO opgeleide GLOMIDCO collega's die vaak zelf als student ook bovenstaande casus gemaakt hebben.


Geschikt voor studenten
  • Business IT & Management
  • Cyber Security