Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Strike-f(x)
De Boelelaan 1105
1081HV
Amsterdam
W&N
D-lab

NextRound - The gamifaction of boxing workouts


NextRound, de innovatieve startup rondom slimme bokszakken, is opzoek naar een Game Developer die kan helpen met het creëren van de gamificatie van interactieve boksworkouts. Dit doen we voor een project in samenwerking met de Gemeente Amsterdam en de Nederlandse Vechtsportautoriteit, met als doel door middel van interactieve trainingen de jeugd actiever te maken.

Het NextRound bokssysteem is eind 2020 uitgeroepen tot de beste sportinnovatie van Nederland. Het bestaat uit een bokszak die meerdere soorten data kan meten en live feedback geeft op jouw workout prestaties. Door de verschillende soorten data, waaronder impact kracht en locatie, zijn veel verschillende interactieve trainingen mogelijk waarbij gamificatie een grote rol kan spelen. 

Het Nationaal Sportakkoord wil een positieve trendbreuk realiseren in de beweegvaardigheid van kinderen en jeugd. Enerzijds is daarbij het doel om kinderen en jongeren vaardiger te maken, en anderzijds om kinderen en jongeren voldoende te laten bewegen. Kinderen en jongeren die weinig bewegen, ontwikkelen minder vaardig beweeggedrag, en andersom. Dit leidt tot een negatieve spiraal waarin een lage beweegvaardigheid, slechte fysieke fitheid, een laag zelfbeeld, overgewicht of obesitas, en weinig fysieke activiteit elkaar versterken. Binnen het Nationaal Sportakkoord hebben partijen daarom afgesproken om: 

“te bevorderen dat kinderen voldoende bewegen. Thuis, op school, op de kinderopvang, in de wijk en bij de sportclub. Voor […] kinderen vanaf 6 jaar [zetten we in] op de motorische ontwikkeling binnen sportspecifieke takken en/of tussen sporten. We zetten dan in op de toename van kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen en een verbetering van de coördinatie.

Het focusthema Bewegen van het Sportinnovatorprogramma sluit aan bij de ambities van het Nationaal Sportakkoord. Het is gericht is op (technologische) innovaties om de beweegvaardigheid van kinderen en jongeren te verbeteren. De vechtsport heeft kinderen veel te bieden, lichamelijk, maar misschien wel vooral in termen van zelfvertrouwen en zelfbeeld. Uit onderzoek blijkt dat bijvoorbeeld kickboksen juist de moeilijk bereikbare doelgroepen voor sport bereikt. Kickboksen is na voetbal en zwemmen de sport waarvoor de meeste aanvragen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur worden gedaan. Echter, sportclubs zijn vaak traditioneel en vernieuwen niet of nauwelijks. Daar willen wij als NextRound een verschil in maken, en daar hebben wij jouw expertise bij nodig. 

Geschikt voor studenten
  • Game Development