Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

ESBL B.V.
Gatwickstraat 1
1043 GK
Amsterdam

Zeer gevarieerde en leerzame full stack developer stage


Leuke gevarieerde en uitdagende stage bij informeel Softwarebureau in Amsterdam. Werkzaamheden voor onder andere een Maatje-platform (.net core), Cursusmanagement (Laravel/vue), en goede doelen donatieplatform (PHP). Maar ook volledige projecten in opdracht van en in samenwerking met onze klanten. We bieden een uitstekende stagevergoeding en een zeer ontspannen sfeer.

Over ESBL (voorheen MBBL & Dutch Logic)

MBBL is opgericht in 2007 en kent een rijke geschiedenis aan projecten en ondernemingen. De laatste jaren ligt de focus op software development en worden steeds meer klanten blij gemaakt met mooie oplossingen. Denk aan webshops, planning-tools, donatiecampagne-tools, platforms waar vraag en aanbod bij elkaar komen, maar ook aan een ‘simpel’ visitekaartje van het ‘bakkertje op de hoek’. Zowel kleine bedrijven en ZZP’ers als grote organisaties als InHolland, Kruidvat, Rijks, CBRE, Etos, Ahold en NOC*NSF behoren tot onze klantenkring. Begin 2021 is MBBL samengegaan met partner Dutch Logic en heeft een naamswijziging plaatsgevonden naar ESBL. 

Team

Bij projecten waar de stagiair betrokken wordt, zal steeds gewerkt worden met een team waarin verschillende expertises bij elkaar komen. Typisch bestaat het team uit:

  • Senior software engineer (Erik Schoorl, mede-eigenaar)
  • Scrum master, tevens stagebegeleider  (Bas Leijder Havenstroom, mede-eigenaar)
  • De klant, product owner, vertegenwoordigd door één óf meerdere personen
  • Henk Jan: Senior Backend Developer 
  • Sean: Junior Full Stack developer
  • Damian: Junior backend developer
  • Externe developer(s) (afhankelijk van de omvang van het project)
  • Vormgever(s) en afhankelijk van het project UX-designers.
  • Marketeer(s) en SEO/SEA-specialist(en)
  • Tekstschrijvers en online strategen

Vergoeding

Wij bieden een ruime stagevergoeding van 500 euro per maand.

Werkwijze

ESBL werkt zowel volgens de Scrum-methode waarbij we in sprints van twee of drie weken delen van projecten opleveren als Kanban. Voor grotere projecten Scrum, kleinere projecten en ‘ongoing’ day-to-day taken worden in Kanban boards bijgehouden. Dagelijks worden standups gehouden om de tussentijdse progressie te bespreken. Eens in de drie weken is Demo-Friday, altijd gecombineerd met Frituur-Friday en dan laat iedereen wat van z’n werk zien. 

We werken met github, gitlab, docker en envoyer voor deployment en code reviewing. 

Werkomgeving en cultuur

We zijn gesitueerd in een ruim kantoor nabij Amsterdam Sloterdijk. Er is letterlijk en figuurlijk veel ruimte voor ontspanning in de vorm van een potje tafeltennis, darts of beach ball. We vinden het belangrijk dat een ontspannen sfeer heerst en iedereen op zijn gemak is. Tegelijkertijd is sprake van een professionele werkhouding en juist door de ontspannen sfeer een grote productiviteit. 

Relevante projecten

  • Maatje platform

    MVC / EF Core / .NET Core / Razor / Webapi

    In de zomer van 2020 is begonnen met de bouw van een platform waarop (kinderen van) ouderen hulp kunnen zoeken voor verschillende diensten zoals (samen) boodschappen doen en huishoudelijke hulp om zodoende langer thuis te kunnen wonen.

    De functionaliteiten die het platform moet bieden, verandert continu omdat het om een startup gaat die snel mee moet schakelen met learnings en behoeftes. Tijdens deze stage zullen één of meerdere van de volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:
    - Het testen van nieuwe functionaliteiten en verslag doen van de testresultaten
    - Periodiek deelnemen aan voortgangsoverleg met alle aandeelhouders
    - Het helpen bouwen van specifieke functionaliteiten zoals:
       x Matching op basis van postcodegebied
       x Urenregistratie-tools
       x Dashboards voor overzichten
       x Facturatie-tools
       x Koppelen van externe diensten, zoals Mailchimp, Payment Service Providers als Mollie en communicatiediensten als Whatsapp, CM of Messagebird
       x Vertalen van design dat van onze vormgevers naar HTML en CSS.
       x Verwerken van feedback. 

  • Course Control

    Laravel / Vue.js

    In 2021 is gestart met de ontwikkeling van Course Control: een platform dat zzp’ers en bedrijven helpt cursussen en inschrijvingen te managen. Vanaf de zomer wordt gefocust op het ontwikkelen van e-learning modules en gamification. Ook wordt begonnen met de uitrol van het platform naar het grote publiek en er zal in deze fase veel sprake zijn van doorontwikkeling op basis van eerste klantenfeedback.

  • Campaign Control Center

    Custom Framework / PHP / Jquery

    Voor goede doelen heeft MBBL een systeem ontwikkeld waarmee klanten eenvoudig fundraiser-campagnes kunnen optuigen. Ook wordt het systeem gebruikt voor diverse (nuts)bedrijven om klanten op een eenvoudige manier gegevens te laten checken door het sturen van brieven met een QR-code die gekoppeld is aan het systeem.

    Dit systeem en de toepassing is constant onderhevig aan nieuwe verzoeken en uitbreidingen. Zo zijn we op dit moment bezig voor Trombosestichting om potentiële klanten een verhaal aan te laten vragen dat in vier delen via Whatsapp, E-mail of als Luisterboek wordt verstuurd.

    Dit systeem is constant in ontwikkeling door nieuwe wensen van klanten en hier kan de stagiair ter afwisseling een rol in betekenen. Ook moet het systeem herontwikkeld worden naar een toekomstbestendig nader te bepalen framework. Dit kan een goede onderzoeksvraag zijn.

  • Bestaande en nieuwe klanten en projecten

    Voor al onze klanten moeten regelmatig wijzigingsverzoeken worden uitgevoerd welke geheel of gedeeltelijk door de stagiair uitgevoerd kunnen worden. Ook de communicatie met de klant behoort hier (onder begeleiding) tot het takenpakket.

    Voor nieuwe klanten die een website of andere online oplossing nodig hebben, zullen we steeds nagaan of de stagiair op onderdelen van de opdracht een rol kan spelen.

Interesse? We maken graag kennis. 

We plannen graag een kennismakingsgesprek om na te gaan of we iets voor elkaar kunnen betekenen.


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering