Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Holding The Drones
Spinnekop 2-3
1444GN
Purmerend
H20

Management systeem voor onbemande luchtvaart


Holding the Drones is een bedrijf met merknamen die alle aspecten rondom onbemande luchtvaart ondersteunen. Onze werkmaatschappij “UTM Europe” gaat zorgdragen voor een veilige onderste luchtlaag, door vluchtroutes te reserveren en van elkaar in 4D (3D + tijd) te scheiden.

Het doel van deze stageopdracht is om software te ontwikkelen om onbemande luchtvaart te begeleiden. Je komt bij een bedrijf waar al heel veel ervaring is opgebouwd op dit gebied.

Een uitgebreidere beschrijving.
Een UTM (onderste luchtlaag Traffic Management) provider, plant en reserveert exclusief luchtruim bij de vluchtvoorbereiding. Tijdens de vlucht begeleidt het drones bij het veilig vliegen in de onderste luchtlaag. Na de vlucht wordt, tijdens de vlucht verzamelde, informatie geïnterpreteerd en verwerkt.

Pre-flight:

In dit stadium zorgt het systeem voor de aanvraag van een stuk exclusief luchtruim gebaseerd op vele parameters. Het systeem zorgt ervoor dat in 4D er geen confilcten zijn met andere vluchtroutes

In-flight:

Tijdens een vlucht controleert je software of de drone in zijn stuk exclusieve luchtruim heeft gevlogen. Bij een afwijking informeert het systeem de piloot en corrigeert eventueel de drone.

Post-flight:

In deze fase wordt alle tijdens de vlucht verzamelde data, ingeladen en verwerkt. Ook vinden hier veiligheidcontroles plaats en wordt de vlucht en piloot gewaardeerd.


Bronnen zijn:
● Centrale luchtverkeersleiding Nederland (actuele info van andere UTM providers)
● Luchtverkeersleiding (info van militaire en civiele vliegtuigen)
● UTM Europe (actuele informatie van andere drones)
● UTM Europe (Deconflictie)
● FlightRadar24 (info van vliegtuigen, gliders, …)
● Kadaster/PDOK (3D grondkaart)
● Kadaster/PDOK (Zoneringskaart)
● RDW operator informatie (RemoteID)
● RDW piloot  informatie (certificaten)
● ILT of RDW (drone verzekering)
● UTM Europe (Postcode/Huisnummer voorkeuren)
● Overige

Om al deze bronnen bij elkaar te brengen maken we gebruik van React JS en MapBox software. In deze software worden kaarten van bovenstaande bronnen geladen. Hierdoor krijgt de gebruiker een totaaloverzicht van alle relevante informatie. Als een drone eigenaar (operator) een missie wil gaan uitvoeren, moet hij in het flightplanner deel, aangeven wat zijn bedoelingen zijn. De software moet dan gaan controleren of hij dat mag en er een piloot kwalificatie advies voor geven. Dit advies geeft informatie over het benodigde piloot certificaat, drone verzekering, wettelijke mogelijkheden, enz). Als alles goed geregeld is, dan reserveert het UTM systeem een stuk luchtruim exclusief voor de vlucht voor een bepaalde tijd (zijn geocage). Tijdens de vlucht controleert het UTM systeem of de piloot zich binnen deze geocage en tijdsperiode houdt. Zo niet, dan krijgt de piloot op zijn besturingsscherm een waarschuwing en in een latere fase corrigeert het UTM systeem de drone (bijv. windcorrectie, tijdelijk bouwwerk, …)

Links met andere projecten:
● Er loopt een project “RemoteID”. Deze levert van, door ons geleverde RemoteID devices, de actuele positie, heading, hoogte, naar een database, waar dit project deze gegevens weer vandaan moet halen. 
● Er loopt een project "Postcode Huisnummer voorkeuren". Hierin kunnen eigenaren/bewoners van een perceel aangeven welke voorkeuren men heeft met betrekking tot drones.
● Er is een deels afgerond deconflictie algoritme welke op basis van kaartmateriaal een veilige route berekend

Functie eisen
● Flexibel kunnen denken
● Goed kunnen programmeren mbv het react framework
● Enige ervaring met Sequalize en GraphQL
● Eninge ervaring met API koppelingen
● Affiniteit met (onbemande) luchtvaart 

Gevraagde/te ontwikkelen kennis:
● React / NextJS
● Mapbox 
● SQL / MySQL
● GitHub
Meer informatie op HoldingtheDrones.nl of dronestages.nl


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
Ook toegankelijk voor studenten Associate Degree