Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Stichting Stedenband Haarlem-Mutare
Lange Herenvest 122
2011 BX
Haarlem

Afstudeerstage Serious Game Zimsurf


De stedenband Haarlem - Mutare ontwikkelt een aantal onderwijsprogramma’s omtrent bewustwording over burgerschap en duurzame ontwikkelingsdoelen. In schooljaar 2021-2022 bieden we een stageplaats voor een HBO-ICTer aan voor het verder ontwikkelen van ons programma Zimsurf

Het programma Zimsurf, een serious game voor het middelbaar onderwijs uit 2010, was aan een update toe. In 2020 heeft een werkgroep van de Stedenband met een stagiaire van de opleiding HBO-ICT Game Development aan de Hogeschool van 

Amsterdam gewerkt aan een technische en inhoudelijke update. Het serious game wil middelbare scholieren op een aansprekende en speelse manier betrekken bij diverse onderwerpen, zoals de duurzame ontwikkelingsdoelen. Komend schooljaar willen we verder werken aan dit vernieuwde onderwijsprogramma. We willen in dat schooljaar meer gebruik maken van games.

 

We bieden een interessante stageplaats met mogelijkheid om je creativiteit te ontwikkelen in een leuk team.

 

De huidige versie  is beschikbaar via www.zimtest.nl/Zimsurf/Webpaginas/index.html als betaversie.

 

Dit zijn wij  

 

De Stedenband heeft wederkerigheid als uitgangspunt. Ze is in beide steden actief en gebruikt de relatie vooral om de eigen Haarlemse samenleving een spiegel voor te houden. Hoe doen zij het, hoe doen wij het en hoe kunnen we van elkaar leren. Hierbij gebruiken wij ook de relatie als uitdaging voor Haarlemmers om verder te kijken dan de eigen stadsgrenzen.

 

Onderwijsprogramma’s 

We betrekken Nederlandse jongeren bij de rest van de wereld met:

·        Een reis voorbij de evenaar, de geactualiseerde opvolger van ‘Een reis naar Mutare’ (basisschool) Er wordt gewerkt met leskisten.

·        Zimsurf (digitaal, vmbo en havo/vwo) is onlangs geactualiseerd door een stagiair. Dit programma zit in de testfase en wordt verder uitgebouwd.

·        Citizen School (middelbaar onderwijs), Europees gameproject (2016/2019), om te discussiëren over migratie. Wordt nu aangeboden aan middelbare scholen.

·        Citizen Games (middelbaar onderwijs), Europees gameproject, over burgerschap en SDG’s (in ontwikkeling).

 

 Wij willen jou omdat….

 

Je een HBO student bent opzoek naar een leerzame afstudeerstage op het gebied van de ontwikkeling van educatieve software en game development.

Je interesse hebt in wereldburgerschap.

Het leuk vind om in een team te werken

Begrippen zoals pro-activiteit en enthousiasme zijn jouw op het lijf geschreven. 

 

Wij bieden jou

 

Een ontwikkeltraject waarin jij de kans krijgt je skills verder te ontwikkelen; met ondersteuning vanuit de werkgroep Onderwijs en de coördinator van de stedenband. 

Geschikt voor studenten
  • Game Development