Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

NS
Laan van Puntenburg 100
3511ER
Utrecht
Hoofdgebouw

Breng bij de NS robot Misty tot leven


Een stage bij het NS Innovatieplatform : breng Misty II verder tot leven zodat deze de medewerkers van NS zal inspireren.

Dit ga je doen als stagiair bij het NS Innovatieplatform

NS heeft sinds een jaar een centraal innovatieplatform, dat als doel heeft (IT-)innovaties te stimuleren die van toegevoerde waarde zijn voor de business. Dit platform bestaat uit 3 onderdelen: een fysieke innovatiefabriek, een digitaal portaal en een aantal innovatie communities rondom innovatieve (IT-) technologieen (zoals AI, RPA, low coding e.d.).

We zetten een robot in de innovatiefabriek in (op het hoofdkantoor) die medewerkers kan ontvangen.  Hiervoor hebben we robot Misty II in huis, waaraan we inmiddels al aardig wat hebben ontwikkeld. Misty kan nu vragen beantwoorden over het innovatieplatform zelf, maar ook over vertrek- en aankomsttijden van treinen (via de reisplanner), het weer of wat je lichaamstemperatuur is. Misty II fungeert daarbij dus als chatbot (we gebruiken Rasa), maar dit kan nog beter worden afgestemd op menselijke vragen en dialogen.
Verder kan Misty II bijvoorbeeld worden ingezet bij gezichtsherkenning, het reageren op aanraking, data verzamelen en aangesloten worden op api’s (van binnen en buiten NS). Misty II kan medewerkers ook inspireren om allerlei innovatieve technologieën uit te proberen.
In dit kader zijn we bezig om de robot in te zetten op een station. Misty kan dan het opvragen en invoeren van storingen van liften e.d. verzorgen. Hiervoor gebruiken we ook sensoren om bijvoorbeeld via Misty te kunnen inloggen.
Kortom, de opdracht is: breng Misty II verder tot leven zodat deze de medewerkers van NS zal inspireren. Met als resultaat: blije gezichten en aanvragen om iets nieuws met Misty II te mogen doen.

Zie werkenbijns.nl voor de gehele beschrijving.

Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • Technische Informatica