Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Health~Holland
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN
Den Haag

Werkstage Health~Holland


Health~Holland biedt een uitdagende opdracht in een sector waarin datavraagstukken steeds prominenter worden, een plek in het gezellige Health~Holland-team (inclusief maandelijkse uitjes), een goede stage- en reiskostenvergoeding en toegang tot een breed netwerk van grote publieke en private spelers in de Life Sciences & Health.

Inleiding:

Al decennia lang is Nederland een koploper op het gebied van medische, farmaceutische, gezondheids- en biotechnologie. Om deze positie ook in tijden van economische crisis vast te houden, besloot de overheid om deze gebieden in 2012 aan te wijzen als de Topsector Life Sciences & Health (LSH). Als één van de 10 Topsectoren kan LSH o.a. rekenen op (inter)nationale promotie, R&D-investeringen en publiek-private samenwerking.

Dit is waar Health~Holland de lead heeft. Als uitvoerend bureau voor de Topsector LSH investeerden we in 2013 zo’n € 4 miljoen in een tiental publiek-private R&D-projecten. Sindsdien zijn we enorm gegroeid. Niet alleen hebben we in meer dan 600 projecten geïnvesteerd, we zetten ons ook sterk in op o.a. internationale promotie, valorisatie, human capital en publiek-private partnerschappen – allemaal ten behoeve van de nationale missies voor Gezondheid en Zorg.

Opdracht:

Zo’n explosieve groei brengt ook uitdagingen met zich mee. Om de 60 miljoen aan jaarlijkse investeringen goed te kunnen verantwoorden, monitoren we onze lopende projecten met KPI’s op het gebied van financiën, voortgang en output. Omdat deze werkzaamheden erg arbeidsintensief zijn en we inmiddels een kleine 450 lopende projecten monitoren, is er een dringende behoefte aan digitalisering en aangescherpt datamanagement.

Idealiter sturen we middels bulkmail een digitaal formulier naar onze projectcontacten, waarbij hun responses automatisch in één (Excel)overzicht worden verzameld. Belangrijk hierbij is dat de data coherent is, voldoet aan de FAIR-principes en zoveel mogelijk geïntegreerd is met ons CRM-systeem en de projectregistratie.

Aan jou de vraag: hoe bereiken we dit? Naast een probleemanalyse en passend advies, onderzoeken we ook graag met jou of we al een eerste try-out kunnen opzetten voor de volgende monitoringsuitvraag begin 2022.

Wie zoeken we:

Vanaf september 2021* zoeken we iemand met:

- Een relevante data-gerelateerde HBO-opleiding

- Interesse in publiek-private samenwerking binnen de LSH-sector

- Een proactieve, planmatige en zelfstandige werkhouding

- Uitstekende communicatieve vaardigheden en beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat bieden we:

- Een uitdagende opdracht in een sector waarin datavraagstukken steeds prominenter worden

- Een plek in het gezellige Health~Holland-team, inclusief maandelijkse uitjes

- Een goede stagevergoeding en reiskostenvergoeding

- Toegang tot een breed netwerk van grote publieke en private spelers in de Life Sciences & Health

Interesse? Neem gerust contact op!

*precieze startdatum kan in overleg worden vastgesteld

Geschikt voor studenten
  • Business IT & Management
  • Software Engineering