Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Gemeente Amsterdam
Amstel 1
1011PN
Amsterdam
Stadhuis

Help jij de gemeente Amsterdam naar de cloud?


De gemeente Amsterdam gaat over op een nieuwe digitale werkomgeving in de cloud, Microsoft 365. Daarnaast werkt ze aan de modernisering en het op orde brengen van haar informatiebeheer en aan de invoering van actieve openbaarheid. Wij bieden een uitdagende stageplek voor een student of afstudeerder die actief wil meewerken aan de innovatie die Microsoft 365 mogelijk maakt.

Wij bieden een stageplek voor een student of afstudeerder die ondersteunt bij het inrichten van een testomgeving om innovatie te verkennen wat we vervolgens in de praktijk kunnen brengen. Enkele voorbeelden van actieve onderwerpen die spelen:

•              Welke kansen de cloud biedt voor archivering. Wat is er nu gearchiveerd, waar gaan we naartoe gezien technische en wetgevende ontwikkelingen?
•              Effectiever samenwerken met collega’s, bedrijven en burgers met behulp van moderne middelen. Denk aan het agile ontwikkelen en toetsen van low-code oplossingen, best practices promoten en slim van elkaar leren.
•              Voor inzet van kunstmatige intelligatie zijn we diverse datatsets aan het ontwikkelen: selecteren, optioneel anonimiseren, kenmerken meegeven, (semi-geautomatiseerd) labelen. Hoe beter dit proces des te gemakkelijker onderzoek kan worden ondersteund en men tot praktische inzet van AI kan komen.

Geschikt voor studenten
  • Business IT & Management