Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Cisco Networking Academy
Haarlerbergweg 13-19
1101 CH
Amsterdam
Corporate Social Responsibility

Cisco Talent Program | ICT Afstudeerstage Axians


4e-jaars HBO student en klaar voor een uitdagende IT-carrière? Dan is het Talent Program voor jou! In dit programma krijg je de kans om je afstudeerstage te lopen bij belangrijke partners van Cisco. Wij werken samen met toonaangevende en innovatieve IT-bedrijven in Nederland. Naast het lopen van je afstudeerstage bij een van onze partners, doorloop je kosteloos een certificeringstraject van Cisco

Axians is een wereldwijd opererende bedrijvengroep voor informatie- en communicatietechnologie. Internationaal heeft Axians ongeveer 12.000 mensen in dienst in 26 landen, 1.900 mensen werken voor de groep in Duitsland en ongeveer 800 mensen in Zwitserland op meer dan 20 locaties.

In Duitsland opereert Axians als een groep bedrijven die IT-oplossingen en IT-infrastructuur, informatiebeveiliging, IoT- en analyseoplossingen, beheerde diensten, netwerkinfrastructuur, netwerktechnologie en industriesoftware aanbiedt. In Zwitserland bestaat de kernactiviteit uit cloudservices, managed services, consulting en systeemintegratie en ondersteunende services.

Welke richtingen zijn vertegenwoordigd in uw organisatie (Network, Security)?
Een IT infrastructuur vormt altijd de basis voor digitalisering. Door de snelle veranderingen en toenemende vraag aan digitale oplossingen en diensten is flexibiliteit en snelheid steeds belangrijker geworden. Ook de snelle toename van aangesloten apparaten zorgt ervoor dat het beheer steeds complexer is. Daarom zetten we steeds meer cloud technologie, software defined datacenters, intuïtieve netwerken en zelflerende security oplossingen in die we aanbieden als een oplossing of als een volledige dienst. Met innovatieve software oplossingen realiseren we een prettige, slimme en veilig werkplek zodat mensen optimaal kunnen presteren.

Wat heeft u de studenten te bieden aan afstudeeropdrachten? Kunt u twee voorbeelden van afstudeeropdrachten noemen?

 • Eigen creativiteit en ondernemerschap
 • Uitvoeren van onderzoek naar de implementatie van Meraki SD-WAN.
 • Het implementeren van een applicatie die geautomatiseerd en realtime netwerktekeningen genereert.
 • Onderzoek naar de beveiliging van een groot bedrijfsnetwerk en een ontwerp maken voor de toekomstige beveiliging van het netwerk.
 • Het ontwerpen en implementeren van een Security Dashboard.

Wat onderscheidt uw bedrijf van andere IT-bedrijven? Waarom zou een student voor uw organisatie moeten kiezen?
Axians is een organisatie die menselijke interactie centraal stelt. Dat bedoelen wij met ‘the human touch’. En als netwerk zetten we onze specialisten in om innovatieve projecten te ontwerpen en diensten te leveren. Daarbij kunnen we gebruik maken van de expertise van de andere merken van VINCI Energies. Dit stelt onze mensen in staat om samen sterk te innoveren.

Wat vindt u belangrijke eigenschappen bij een afstudeerder/nieuwe medewerkers? En welke eigenschappen passen goed bij de organisatie?
Ondernemerschap, Solidariteit, Verantwoordelijkheid, Empowerment, Transparantie en Vertrouwen

Wat zijn de groeikansen voor een student qua functies bij uw organisatie?
Een aantal van onze doorgroeifuncties: Security Engineer, Security Analist, Support Engineer, Project Engineer, Netwerk Enigineer, Datacenter Engineer, Cloud Engineer, Software Ontwikkelaar, Applicatiespecialist, Service desk, Technisch Consultant, Solution Architect.

Wat zijn de ontwikkelkansen qua scholing bij uw organisatie?
Axians stimuleert haar mensen om steeds opnieuw na te denken en actie te nemen hoe zij zich kunnen blijven ontwikkelen op hun specifieke kennisgebied en vaardigheden. Maar soms kan dit ook betekenen dat er een switch wordt gemaakt naar een andere expertise of een andere baan binnen onze netwerkorganisatie, als hun talent daar beter tot zijn recht kan komen. Want mensen kunnen hun leven lang bij Axians blijven werken, zolang zij zich blijven ontwikkelen en inzetbaar zijn in onze lerende netwerkorganisatie. Door ze te helpen met coaching, ontwikkelgesprekken en trainingen op het gebied van kennis, ervaring, competenties en gezondheid & welzijn wordt hieraan gewerkt aan ieders inzetbaarheid voor werk.

Op welke locaties kunt u afstudeerders plaatsen?

 • Capelle aan den IJssel
 • Breda
 • Eindhoven
 • Nieuwegein
 • Eventueel Groningen
 • Andere locaties eventueel beschikbaar in bespreking met Axians
Geschikt voor studenten
 • Business IT & Management
 • Software Engineering
 • System and Network Engineering/Cyber Security
 • Technische Informatica