Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Avisi B.V.
Nieuwe Stationstraat 10
6811KS
Arnhem

Afstudeerstage Genereer een SOAP berichtboek


In deze opdracht is het de bedoeling om een geautomatiseerd alternatief te bieden voor het handmatig aanmaken van berichtenboeken.

Binnen de afdeling Notariaat van Avisi Solutions maken we systemen die door het gehele notariaat worden gebruikt. Dit zijn met name backendsystemen, waar externe partijen mee integreren via een SOAP interface. Deze externe partijen (Notariële Softwareleveranciers, NSLs) integreren onze applicaties binnen hun eigen kantoorsoftware, welke notarissen vervolgens gebruiken om hun dagelijkse werk uit te voeren.

Om de NSLs duidelijk te maken hoe ze met onze applicatie kunnen integreren, moeten we documentatie opleveren. Misschien ken je wel Swagger REST API documentatie welke de beschikbare endpoints beschrijft en de responses die je kan verwachten. Een dergelijk document maken wij, maar dan voor de SOAP interface. Helaas bestaat er voor SOAP niet zo'n mooie tool als voor REST om de endpoints te beschrijven en dus wordt er op het moment met de hand een zogenaamd berichtenboek in elkaar gezet. Gelukkig hebben we wel een aantal tools beschikbaar om het leven makkelijker te maken en aan jou de uitdaging om te onderzoeken hoe we dit kunnen automatiseren! 

De opdracht

In deze opdracht is het de bedoeling om een geautomatiseerd alternatief te bieden voor het handmatig aanmaken van berichtenboeken. Op dit moment kunnen we diagrammen en tabellen genereren aan de hand van de XSD's, waardoor we relatief makkelijk kunnen tonen welke velden er in een bericht zitten. Ook kunnen we de XSD's toevoegen als GIT bijlage, waardoor deze automatisch wordt geüpdate wanneer de repository wordt bijgewerkt.

Jij zal onderzoek doen naar de mogelijkheden voor het genereren van documentatie aan de hand van een SOAP WSDL en één of meerdere XSDs. Idealiter wordt dat ook nog eens gecombineerd met Confluence (onze centrale locatie voor documentatie), de bestaande tools om diagrammen en tabellen te genereren en GIT integratie. Dit onderzoek resulteert in het ontwikkelen van een product waarmee wij een berichtenboek kunnen genereren.

Jouw (technische) interesses?

Voor deze opdracht zal je bezig gaan met: SOAP (WSDL, XSD), Confluence en een programmeertaal naar keuze. Je zult je waarschijnlijk moeten verdiepen in de werking van SOAP webservices en de declaratie daarvan. Afhankelijk van de resultaten van het onderzoek zal je tevens kennis moeten nemen van het implementeren van een plugin voor Confluence. Binnen Avisi zijn er teams die dat als dagelijks werk doen. 

Als afstudeerstagiair verwachten we niet dat je al helemaal thuis bent in alle genoemde technieken. Het gaat er juist om waar jouw interesses liggen. Wat vind je leuk, waar wil JIJ beter in worden? Vind je het ook gaaf om mee te denken over slimme oplossingen? Dan is deze afstudeeropdracht voor jou!

Het team

digitaal een akte kunnen passeren, waarbij ze digitaal personen kunnen identificeren, een akte kunnen presenteren en een digitale handtekening kunnen zetten.

Het team bestaat uit vier developers, een team lead (tevens developer), test- en requirements engineer. Dit team werkt al een tijd samen en heeft veel ervaring, zowel met frontend als backend systemen. We programmeren met name in Kotlin en Angular, maar andere programmeertalen en technologieën zijn ons niet vreemd. 

Profiel

Wij zijn op zoek naar een vierdejaars student die minimaal een hbo-opleiding volgt richting Informatica (of vergelijkbaar).
Ben je enthousiast geworden? Solliciteer direct en motiveer waarom jij deel uit zou moeten maken van ons team!


Geschikt voor studenten
  • Cyber Security