Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Info Support
Kruisboog 42
3905TG
Veenendaal
HR

Decentralised Cloud Solutions


De bruikbaarheid en stabiliteit van de gedecentraliseerde cloud onderzoeken. En de betrouwbaarheid ervan. Daar draait deze opdracht om. Om vervolgens een PoC te bouwen en zelf te ervaren hoe het werkt.

Blockchain is sinds begin dit jaar weer volop in het nieuws. In tegenstelling tot de vorige Blockchain hype, zijn er nu interessante toepassingen die veel meerwaarde kunnen geven. Denk aan Supply Chain Management, DeFi, NFT en meer.

 

Een van die oplossingen is het gecentraliseerd huren en verhuren van ruimte op de Cloud. Zie het als een AirBnB in de wereld van cloudoplossingen. Deze technologie staat nog absoluut in de kinderschoenen. Wij willen weten wat de huidige staat is van de gedecentraliseerde cloud en of de technologie mogelijk al ingezet zou kunnen worden bij onze klanten.

De opdracht

Hoe bruikbaar, betrouwbaar en stabiel is de huidige staat van de gedecentraliseerde cloud? Tijdens deze opdracht onderzoek je de verschillende toepassingen die momenteel bestaan. Daarnaast is er een component waarbij er gehost gaat worden op een of meerdere gecentraliseerde clouds om zelf te ervaren hoe het werkt.

Kijk voor al onze afstudeeropdrachten op afstuderenbijinfosupport.com


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • Technische Informatica