Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis
Dr Molewaterplein 40
3015 GD
Rotterdam
Sophia Kinderziekenhuis
IC Kinderen

Intensive Care voor Kinderen zoekt software engineer!


Het Erasmus MC Sophia kinderziekenhuis is de grootste kinder-IC van Nederland. met state of the art mogelijkheden voor monitoring en behandeling. De enorme data hoeveelheden roepen om vernieuwing van analyse, gebruik en presentatie. Om die reden zijn wij op zoek naar een (afstuderend) software engineer die ons hierbij kan helpen.

De Intensive Care (IC) Kinderen van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is de grootste kinder-IC van Nederland met 28 bedden en ongeveer 1700 opnames per jaar. Wij zijn het landelijk expertisecentrum voor, onder andere, hartfalen en harttransplantatie, luchtwegchirurgie en zijn we een van de twee centra in Nederland die kinderen kan ondersteunen met een hart-long machine. Natuurlijk beschikken we over alle state of the art mogelijkheden voor monitoring en behandeling van acuut en ernstig zieke kinderen van 0 tot 18 jaar. Medisch technisch lopen wij dus voorop, maar op het gebied van analyse, gebruik en presentatie van grote hoeveelheden data en vernieuwende software is nog een wereld te winnen.

Wij zoeken per direct een enthousiaste software engineer die ons wil ondersteunen in het maken van een webbased informatiedashboard voor ouders van acuut zieke kinderen die opgenomen zijn bij ons op de IC. Via het dashboard krijgen ouders continu en real-time informatie over de toestand van hun kind. Hiervoor moet data uit de verschillende systemen van het ziekenhuis ontsloten en visueel gepresenteerd worden. Ook kunnen ouders het dashboard gebruiken om artsen en verpleegkundigen te informeren, waarna deze informatie vanzelfsprekend ook verwerkt moet worden. Het dashboard wordt nu ontwikkeld in een multidisciplinair team bestaande uit artsen, verpleegkundigen, psychologen en medisch technici van de kinder-IC en de IT-afdeling van het Erasmus MC, maar we willen dit team graag uitbreiden met een software engineer.

Naast het informatiedashboard voor ouders zijn er nog verschillende andere projecten waar een software engineer een belangrijke rol in kan spelen. Er bestaat dus zeker een mogelijkheid om na de stage bij ons te komen werken.

Nieuwsgierig? We nodigen je graag uit voor een online of telefonisch overleg of kennismaking bij ons op de afdeling IC-kinderen. 

Voor meer informatie over deze stage je contact opnemen met:
dr. J.W. Kuiper, j.w.kuiper @erasmusmc.nl* of
dr. R.C.J. de Jonge, r.c.j.dejonge @erasmusmc.nl* of
E. van Twist, MSc, e.vantwist @erasmusmc.nl*

 

 

 

* emails overnemen zonder spatie tussen naam en @domein

Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • System and Network Engineering/Cyber Security
  • Technische Informatica