Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Info Support
Kruisboog 42
3905 TG
Veenendaal

Dashboard voor inzicht in duurzame energiebalans


Bouw mee aan een Sustainable Energy Management System. Binnen dit systeem moet onderzocht worden hoe we een dashboard kunnen aanbieden met de belangrijkste informatie over de duurzame energie-assets van de gehele proefopstelling binnen het Sustainable Energy Management System. Vervolgens moet het dashboard gebouwd worden en beschikbaar gemaakt om te tonen op verschillende locaties.

Er zijn meerdere soorten duurzame assets aanwezig. Denk hierbij aan windmolens, zonnepanelen, ev-chargers en een batterij voor lokale opslag. Er is op dit moment geen inzicht in de hoeveelheid energie die door deze assets opgewekt of verbruikt wordt. Ook is het niet mogelijk om te kunnen zien welke laadplekken beschikbaar zijn of welke auto’s volledig opgeladen zijn.

De opdracht

Onderzoek hoe we een dashboard kunnen aanbieden waarin de belangrijkste informatie over de duurzame energie-assets van de proeftuin getoond kan worden en hoe deze informatie het beste weergegeven kan worden.

Met de opgedane kennis realiseer je een overzichtelijk dashboard. Dit dashboard moet o.a. getoond kunnen worden op schermen op verschillende locaties om te dienen als een duurzaam visitekaartje.

Voor meer informatie: Afstudeeropdracht: Dashboard voor inzicht in duurzame energiebalans


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering