Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Jessica Martins de Souza
Beethovenstraat 300
1077 WZ
Amsterdam

IT Network - Stage


In deze stage onderzoek je de beste manier om de vervanging van MineMeld, een product van Palo Alto Networks dat niet langer wordt ondersteund en is overgedragen aan de gemeenschap, uit te voeren.

Creëer je eigen toekomst

In deze stage onderzoek je de beste manier om de vervanging van MineMeld, een product van Palo Alto Networks dat niet langer wordt ondersteund en is overgedragen aan de gemeenschap, uit te voeren.

Binnen het team Netwerk & Telefonie zijn wij verantwoordelijk voor het vernieuwen, beheren en onderhouden van het IT-netwerk en de telefonie-infrastructuur. Van Lanschot Kempen werkt agile, wat betekent dat we veel samenwerken, ons werk plannen en gestructureerd uitvoeren.

Daar zet je graag jouw talenten voor in de Stage IT Network bij Van Lanschot Kempen. Het product MineMeld haalt voor Van Lanschot Kempen dynamische lijsten op met IP-adressen of URL's. Een voorbeeld hiervan zijn de Microsoft Office 365 lijsten. Deze dynamische lijsten worden gebruikt in de Palo Alto firewalls om de juiste beveiligingsregels te verkrijgen. Van Lanschot Kempen wil MineMeld vervangen vanwege het gebrek aan productondersteuning en de onzekerheden over het oplossen van beveiligingslekken.

Verder ben je bezig met het:  

 • denken aan de mogelijkheden, standaardisatie en veiligheidsrichtlijnen die binnen Van Lanschot Kempen gelden;
 • onderzoeken van je opties (naast mogelijkheden zoals Azure, Ansible of scripts op een webserver) en delen van je onderzoek en bevindingen;
 • rekening houden met de verschillende formaten zoals JSON en XML. De dynamische lijsten moeten kunnen worden aangeboden aan de Palo Alto en Azure firewalls; 
 • documenteren van het werk. Dit is belangrijk om de werking vast te leggen en om kennis te kunnen overdragen. Na het onderzoek bouw je de oplossing als Proof of Concept.

Jouw talenten

Nieuwsgierigheid, creativiteit en onderzoeksvaardigheden. Zo kunnen we jouw Stage IT Network het best omschrijven. Door out of the box te denken en vragen te stellen help je ons om onze IT infrastructuur naar een hoger niveau te brengen. En dat komt goed uit als je ook goed kunt communiceren en zelfstandig kunt werken. Daarnaast:

 • Je bent een derde of vierdejaars bachelorstudent Informatica (of vergelijkbaar)
 • Je bent gepassioneerd door technologie en hebt affiniteit met scripting of programmeren
 • Je bent minimaal 32 tot 40 uur per week beschikbaar voor minimaal 3 maanden
 • Je hebt goede organisatievaardigheden en bent in staat het proces grondig te documenteren
 • Goede kennis van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk

Kom verder bij Van Lanschot Kempen

Samen met uiteenlopende klanten toekomstgerichter, duurzamer en datagedreven beleggen. Zowel nationaal als internationaal. Met ruim 300 jaar ervaring maken we van die ambitie realiteit bij Van Lanschot Kempen. Dat doen we met zo’n 1.700 collega’s verdeeld over verschillende expertises. 

Binnen 'IT Platforms and Security' (ITP&S) heerst een open cultuur, waar talent voortdurend de kans krijgt om snel impact te maken. ITP&S biedt uitdagingen aan ambitieuze professionals in een omgeving die zichzelf elke dag opnieuw uitvindt. ITP&S maakt deel uit van Digital, Advanced Analytics & Technology. De teams binnen ITP&S zijn technisch georiënteerd en voortdurend op zoek naar toegevoegde waarde om relevant te zijn voor onze business. Hierdoor zijn wij de schakel tussen IT en de business. We blinken uit in onze dienstverlening en daar zijn we trots op!

De mate van innovatie en wendbaarheid van een organisatie is mede afhankelijk van de diversiteit van het personeelsbestand. Dankzij onze verschillen, versterken we elkaar. Wij stimuleren een inclusieve werkomgeving waarin alle collega's zich thuis voelen. Bij ons mag jij gewoon zijn wie je bent. En daar zijn we trots op.  

Benieuwd naar verhalen van collega’s en hoe zij het werken bij Van Lanschot Kempen ervaren? Ga naar People & Projects en kom meer te weten! 

Turning talent into value! 

Dat is wat we doen. Als jij waarde toevoegt, mag je dat uiteraard ook van ons terug verwachten Daarnaast krijg je in de Stage IT Network:

 • Vergoeding van € 650,00 bruto per maand;
 • Veel verantwoordelijkheid en een grote mate van autonomie;
 • Een gepassioneerde stage  begeleider;
 • Werken met de nieuwste technologieën;
 • Een omgeving om te leren, fouten te maken en jezelf te ontwikkelen;
 • De kans om impact te hebben bij een van de grootste Wealth Managers van Nederland.
 • Werken aan het vermogen van morgen

Werken aan het vermogen van morgen

Enthousiast geworden over de vacature? Solliciteer nu. 


Geschikt voor studenten
 • Software Engineering
 • Cyber Security
 • Technische Informatica