Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Holding The Drones
Spinnekop 2-3
1444GN
Purmerend
H20

Wireless drone charging (inmiddels gereserveerd)


Holding the Drones is een holdingmaatschappij met werkmaatschappijen die vanalles doen rondom drones. Onze werkmaatschappij “UAVBox” maakt dozen waaruit drones kunnen opstijgen, landen en laden. Het doel van deze stageopdracht is een prototype van een universeel laadmechanisme voor in de UAVbox te ontwerpen.

Bedrijfsinformatie

Holding the Drones is een holdingmaatschappij met werkmaatschappijen die vanalles doen rondom drones. Onze werkmaatschappij “UAVBox” maakt dozen waaruit drones kunnen opstijgen, landen en laden.

 

Opdracht omschrijving

Het doel van deze stageopdracht is een prototype van een universeel laadmechanisme voor in de UAVbox te ontwerpen.

Wat is een UAVBox.

Dit is een vandaalbestendige, waterdichte, autonoom werkende doos met vele drone ondersteunende functies. Een aantal functies zijn: weermeting (wind/neerslag), positie basisstation, bewaking, opslag van drone(s) en voor deze opdracht een universeel draadloos laadmechanisme (geschikt voor 90% van de drones).

De opdracht bestaat grofweg uit twee delen:
a) UAVbox deel

Voor het UAVbox deel denken we aan een krachtige spoel die een gericht magnetisch veld opwekt. Dit deel moet op een strategische plaats in de UAVbox geplaatst worden. Er moet elektronica ontworpen worden om de verschillende eigenschappen van het magnetisch veld te sturen, evenals een software management systeem om het laadproces te monitoren.

b) drone deel

Voor het drone gedeelte moeten voor de diverse merken en type drones, magnetisch veld ontvangende spoelen worden ontworpen. Elk merk en type drone heeft bepaalde eisen aan het laadproces van de accu(‘s). Dat kan zijn de maximale laadstroom, spanning maar ook ontwikkelde hitte. De drone add-on moet daar allemaal rekening mee houden, zodat de accu niet vroegtijdig defect raakt.
Sommige drones hebben een accu, zonder Batterij Management Systeem (BMS). Om de cellen van de accu gelijkmatig op te laden zal ook hiervoor een  oplossing moeten worden gevonden. Denk aan een BMS toevoeging voor de batterij, of een nieuw ontworpen accu met interne BMS.

Doel

Het doel is om een universeel oplaadstation te maken voor drones die onderweg zijn, maar niet voldoende accu capaciteit om de hele reis in één keer af te leggen. Over een oppervlakte staan op strategische plekken UAV boxen opgesteld waar de drone kan bijtanken.


Functie eisen

  • Flexibel kunnen denken

  • Kennis over wireless charging

  • Affiniteit met IoT elektronica

  • Affiniteit met ICT/Programmeren

  • Affiniteit met (onbemande) luchtvaart

  • Je tanden willen zetten in deze unieke en uitdagende opdracht

 

Gevraagde/te ontwikkelen kennis:

  • Wireless charging op afstand

  • Universele wireless charging client
  • Monitoring oplaad software

 

Meer informatie op HoldingTheDrones.nl of dronestages.nl


Geschikt voor studenten
  • Technische Informatica