Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Holding The Drones
Spinnekop 2-3
1444GN
Purmerend
H20

Risico analyse tool voor onbemande luchtvaart


Holding the Drones is een holdingmaatschappij, waarbinnen vanalles gedaan wordt wat je maar met drones kan verzinnen. “SORA tool” wordt een merknaam van Holding The Drones en is een webapplicatie/app waarin je een SORA (Specific Operations Risk Assessment) kunt opstellen om toestemming te krijgen van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Bedrijfsinformatie

Holding the Drones is een holdingmaatschappij, waarbinnen vanalles gedaan wordt wat je maar met drones kan verzinnen. “SORA tool” wordt een merknaam van Holding The Drones en is een webapplicatie/app waarin je een SORA (Specific Operations Risk Assessment) kunt opstellen om toestemming te krijgen van de  Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

We hebben meerdere stage/afstudeeropdrachten die allemaal in elkaar grijpen. Sterker nog al onze werkzaamheden van onze merknamen grijpen in elkaar en zijn noodzakelijk om het geheel te laten werken. 

 

Functie omschrijving

Wil jij meehelpen bij het maken van deze unieke applicatie?

 

Jij als (web)applicatie-ontwikkelaar, gaat een een database bouwen met vragen waar volgens een bepaald algoritme de SORA website mee gevoed wordt. De procedure die leidt tot een SORA rapport is door EASA beschreven. We hebben daaruit de juiste vragen al geanalyseerd. Maak je daar geen zorgen over. 

Onderdeel van de database wordt ook een tool welke per halve vierkante kilometer de gemiddelde populatie weergeeft. Dit is nodig voor de berekening van de risico berekening.

De SORA database wordt door meerdere omgevingen benaderd. 

  1. door de SORA website

  2. door UTM Europe 

  3. door derden

Op zich is punt 2 en 3 hetzelfde. Bij beide gaat de database via een door jou te schrijven API benaderd worden, waarbij een verrekening structuur per klant geldt. Dus per klant kan een kostenstructuur afgesproken worden voor het aanvragen van een SORA. Wij leveren niet hun client software, maar ze kunnen zelf middels API calls een SORA door hun klant laten invullen. Zonder dat hun klant merkt dat het via een derde partij plaatsvindt.  

 

Maar wat is nu een SORA.

De volledige naam is “Specific Operations Risk Assessment”. Specific slaat op de klasse “Specific” die door de EU gedefinieerd is voor drone operaties (Operations) die ingewikkelder zijn dan in de “Open” klasse. Het geeft hierdoor meer risico (Risk) en middels deze procedure berekent men hoe groot het risico is en wat er door de piloot en operator (=drone eigenaar) gedaan moet worden (Assessment) om de vlucht veilig uit te voeren.

Een SORA is ingedeeld in 10 stappen. In het begin van het invultraject moeten vele vragen beantwoord worden. Later in het traject wordt op basis van de antwoorden de juiste keuzes gemaakt en de laatste stappen automatisch ingevuld.

Het resultaat van de SORA tool moet een JSON bestand zijn dat, na betaling, naar de klant (2 en 3) gestuurd wordt, zodat zij er een opmaak sausje overheen kunnen gooien en printen als een .PDF of als .DOC (Op dit moment ontvangt de ILT graag emails met dit type bijlage). Onze SORA website/app moet het JSON bestand ook omzetten in een .PDF of .DOC. Dit valt binnen deze opdracht. Ook de betalingsafhandeling (Mollie).

De toegevoegde waarde van onze SORA tool ligt in het gebruiksgemak voor de operator of piloot (ofwel de aanvrager).

  1. Als de aanvrager een account heeft aangemaakt (gebeurt haast altijd), dan kan de gebruiker de SORA in een soort mappen structuur opslaan. Bijvoorbeeld: de map “inspecties gebouwen” of “vlucht in een CTR”. Hierdoor kunnen ze bij een nieuwe vlucht de SORA hergebruiken en op sommige punten de SORA aanpassen, als dat nodig is. Deze kunnen ze dan weer opslaan.

  2. Een operator (drone eigenaar) kan vele drones hebben. Er kunnen vele piloten werken voor een operator (in dienst of als eigen bedrijf). De SORA’s van één operator moeten dus via een rechtenstructuur beschikbaar zijn voor meerdere werknemers en anderen met een eigen account. De operator moet diverse rechten kunnen geven, per SORA of per folder, zoals “geen rechten, alleen lezen, lezen en schrijven, opslaan als een nieuwe SORA, verplaatsen en/of verwijderen. Er kan gebruik worden gemaakt van onze Single Sign On (SSO) server.

  3. Een eenmaal betaalde SORA (.doc of .pdf) kan men zo vaak downloaden als men wil, met een maximum van één jaar. Op verzoek aan ons moet dit langer kunnen.

  4. SORA’s moeten ook van de ene organisatie naar de andere verplaatst of gekopieerd kunnen worden. NIET de .doc of .pdf bestanden. Op deze manier kan een piloot een voor organisatie 1 gemaakte SORA, meenemen naar organisatie 2. Scheelt veel werk voor de piloot.

  5. SORA's zijn gebaseerd op een een type Drone. Hierbij is de spanwijdte en gewicht belangrijk. Om het de gebruikers makkelijk te maken moet een database met drone-modellen gemaakt worden, waarbij ruimte is voor zelf gebouwde drones of waarbij de payload (objecten zoals een camera, pakje, AED) te wijzigen is.
  6. In de situatie dat onze database via een API wordt aangeroepen door een UTM provider (2), dan moet het mogelijk zijn om door onze SORA gewenste input, mee te geven. Ofwel: Als in een UTM bekend is wie de operator, welke piloot met welke certificaten, welke drone, welk gebied ze gaan vliegen, welk soort uitvoering, enz dan moet dat via de API verwerkt kunnen worden als invoer voor de SORA tool. Op deze manier zou het mogelijk moeten zijn of haast geheel automatisch een SORA te generen voor een bepaalde vlucht.

  7. De website is multi language omdat ook gebruikers buiten Nederland hem moeten kunnen gebruiken. De vertaling en teksten regelen wij, maar de database en website moet je programmeren.

 Zoals je kunt lezen is het een veelzijdige opdracht. Sommige delen kunnen ingewikkeld lijken, maar van ons krijg je de juiste begeleiding. 

 

Functie wensen

  • Je bent een echte frontend-backend programmeur

  • Goede kennis van React-JS

  • Gedreven om door te gaan, ook al zit het tegen

  • Structureel in programmeren (geen knutselaar)

  • Samen kunnen werken volgens een gezamenlijke planning

  • Communicatief vaardig, dus:

    • vooraf zeggen wat je gaat doen

    • tussentijds melden hoe ver je bent en hulp vragen

    • achteraf kijken of dit deel gelukt is)

  • Meedenken in oplossingen en openstaan om geholpen te worden

 

Arbeidsvoorwaarden

  • Begeleid worden door ervaren ICT professionals

  • Mogelijkheid om soms thuis of op school te werken

  • Werken aan een unieke applicatie die mogelijk in heel Europa gebruikt gaat worden

 

Meer informatie op www.holdingthedrones.nl of www.dronestages.nl


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
Ook toegankelijk voor studenten Associate Degree