Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Holding The Drones
de Geer 1
4061 RP
Amsterdam

Cyber-Security bij onbemande luchtvaart


Het doel van deze stageopdracht is voor het complete spectrum van onbemande luchtvaart de risico's en bedreigingen door cyber criminelen in kaart brengen en adviezen te geven hoe dit veilig ingericht kan worden.

Onbemande luchtvaart staat nu nog in de kinderschoenen. Nog maar zelden zie je een drone vliegen. Dat gaat in de nabije toekomst veranderen. Drones zullen steeds meer een vertrouwd beeld in onze maatschappij worden. 

 

UTM Europe is bezig met het maken van software om de luchtlaag waar drones gaan vliegen te bewaken. Daardoor moet er communicatie (via internet) tussen de drones en ons UTM systeem plaatsvinden. Maar ook wordt er informatie opgeslagen over piloten, operators (eigenaren van drones), vluchten, certificaten, vrijstellingen, logboek informatie, enz. 

 

Onze DroneRadar24.nl website geeft geïntereseerden inzicht in het dronegebruik boven Nederland met detailinformatie over het luchtobject. Niet alle info is voor iedereen te bekijken. 

 

RemoteID is een device voor op een drone welke de telemetriedata aan ons doorzendt. Dit kan via WiFi, BlueTooth en/of LTE (=4G/5G). Uiteraard moet dit op een veilige manier. Liefst middels SSL/TLS certificaten.

 

Op dit moment gebruiken we OpenVPN, maar uitvoering bij implementatie van onze SSO (KeyCloak) software is onderdeel van deze stage. Ook voor andere onderdelen van Holding The Drones.

 

Onderwerpen waarover moet worden nagedacht zijn:

Confidentiality, Integrity, Availability, Authenticity, Authentication, Authorisation en Accounting / Non‐Repudiation

 

Bedreigingen kunnen zijn:

Denial of Service/Distributed Denial of Service, Spoofing, Hijacking en Malware

De in deze stage voorgestelde en uitgewerkte oplossingen voor de verschillende onderwerpen, dienen als voorbeelden opgenomen te worden in de operational manuals voor de drone operators.

Functie eisen

  • Flexibel kunnen denken

  • Kundig zijn op alle gebieden van cyber security

  • Kunnen programmeren

  • Enige affiniteit met onbemande luchtvaart

  • Je tanden willen zetten in een complexe opdracht

Gevraagde/te ontwikkelen kennis:

  • Toepassing van cyber-security bij onbemande luchtvaart

  • Jarus Annex E (cyber)


Meer informatie op HoldingTheDrones.nl


Geschikt voor studenten
  • Cyber Security
Ook toegankelijk voor studenten Associate Degree