Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

De Gemeente Gorinchem
Stadshuisplein 1
4205 AZ
Gorinchem
Informatie & Ondersteuning

Stagiair(e) Cybersecurity – Informatiebeveiliging


Ben jij geïnteresseerd in het opdoen van praktijkervaring op het gebied van informatiebeveiliging en wil je bijdragen aan het identificeren, beoordelen en beheren van informatiebeveiligingsrisico's? Dan is deze meewerkstage bij het team Informatie en Ondersteuning van de Gemeente Gorinchem iets voor jou!

Stagiair(e) Cybersecurity – Informatiebeveiliging

Stageperiode: De stageperiode bedraagt 4-6 maanden en start bij voorkeur in augustus/september 2023.

Over Gemeente Gorinchem Gorinchem, de mooiste vestingstad van Nederland, telt 37.000 inwoners en is volop in ontwikkeling. Onze organisatie biedt een breed scala aan diensten en faciliteiten, zoals vervoer over water, een streekziekenhuis, onderwijsinstellingen, ondernemers en een levendige historische binnenstad. Werken bij Gemeente Gorinchem betekent werken voor een organisatie waar (persoonlijke) ontwikkeling centraal staat.

Wat ga je doen?

·         Inventariseren en analyseren van informatiebeveiligingsrisico's voor processen en systemen.

·         Inrichten van het ISMS-proces (Information Security Management System) met behulp van de Cybermanager-tool van IRM360.

·         Ondersteunen en adviseren van de afdeling op het gebied van informatiebeveiliging.

·         Zelfstandig en in samenwerking met de CISO (Chief Information Security Officer) risico-identificatie, -beoordeling en -beheer uitvoeren.

·         En meer

Gewenst profiel:

·         HBO- of WO-student met een achtergrond in informatiebeveiliging, bij voorkeur een opleiding zoals Information Security Management (ISM) of vergelijkbaar.

·         Kennis van ISO 27001 en/of 27002 of de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO).

·         Vaardigheid in het identificeren, beoordelen en beheren van verschillende soorten risico's, waaronder informatiebeveiligingsrisico's.

·         Kennis van ISO 27005/ISO 31010 is een pré.

·         Zelfstandig, analytisch en proactief.

·         Uitstekende communicatieve vaardigheden.

Waarom deze stage?

Binnen de afdeling Informatie en Ondersteuning is momenteel onvoldoende tijd om grondig naar informatiebeveiligingsrisico's te kijken. Als stagiair krijg je de kans om samen met de CISO deze belangrijke taak op te pakken en bij te dragen aan de informatiebeveiliging van de gemeente.

Locatie en werkomgeving

De stage vindt plaatst op het stadshuis van Gorinchem en er is mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken. Je zult terecht komen op de HR-afdeling binnen Team Informatie & Ondersteuning in een dynamisch en ondersteunende omgeving waar persoonlijke groei en ontwikkeling centraal staan.

Enthousiast?

Aarzel niet en solliciteer via de sollicitatieknop! Voor meer informatie kun je Sonja Sterk, P&O adviseur team Advies bereiken op het telefoonnummer 0183 659273 of Sylvester de Boer, stagecoördinator, op het telefoonnummer 0183 659276.

 

We kijken uit naar je sollicitatie!

 

 


Geschikt voor studenten
  • Cyber Security
Ook toegankelijk voor studenten Associate Degree