Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Proact Netherlands B.V.
Rijnzathe 14 (hoofdkantoor)
3454 PV
Schiphol Rijk of Utrecht

Onderzoek en opzetten Cloud Migratie dashboard


Vanuit de APG worden nieuwe diensten ontwikkeld en bestaande diensten verder geïnnoveerd op basis van klant feedback en marktveranderingen. Een van de vragen die we vanuit klanten hebben gekregen is of het mogelijk is om een dashboard tot beschikking te hebben voor de migratie naar 'de cloud' waarbij rekening wordt gehouden met inventarisatie data die vanuit Proact beschikbaar is voor een klant...

Software Development

Leerjaar 4

 

Proact is Europa’s grootste datacenter solution provider en cloudspecialist. Met meer dan twaalfhonderd medewerkers en 3.500 klanten in dertien landen levert Proact niet alleen storage- en converged infrastructuur-oplossingen, maar ook de bijbehorende support, consultancy, financiering en beheer. Tevens zijn we één van de grootste onafhankelijke Europese managed cloud-serviceproviders.  Onze beheerde diensten bieden wij zowel vanuit onze eigen Data Centers als op klant locatie aan.  

 

Opdracht: Onderzoek en opzetten Cloud Migratie dashboard

 

Binnen Proact Netherlands B.V. en de Modern Infrastructure afdeling is de projectgroep Azure Product Group NL (APG) opgericht. Deze projectgroep, een samenstelling van engineers en beheerders, is verantwoordelijk voor innovatieprojecten en de continue serviceverbetering rondom Microsoft Azure (Azure).

Vanuit de APG worden nieuwe diensten ontwikkeld en bestaande diensten verder geïnnoveerd op basis van klant feedback en marktveranderingen. Een van de vragen die we vanuit klanten hebben gekregen is of het mogelijk is om een dashboard tot beschikking te hebben voor de migratie naar 'de cloud' waarbij rekening wordt gehouden met inventarisatie data die vanuit Proact beschikbaar is voor een klant en de aanpak van migratie op basis van de 6R's aanpak.

Deze opdracht omvat het onderzoek naar de haalbaarheid van een klant-dashboard voor cloud migraties. En mogelijk het opzetten van een proof-of-concept voor een dashboard op basis van bijvoorbeeld PowerBI.

 

Deze opdracht omvat onder andere de volgende onderdelen

·         Kennis vergaren van de huidige data set afkomstig van inventarisatie tool(s);

·         Opzetten van werkwijze voor verwerking van te migeren workloads;

·         Onderzoek naar mogelijkheden van automatiser van dit process;

·         Opzetten van een database en dashboard voor presenteren van migratie strategie en status.

 

Kandidaat

Bovenstaande opdracht is naar onze inschatting geschikt voor een kandidaat met het volgende profiel:

·         HBO ICT Software Development

·         Infrastructuur kennis

·         Basis kennis Microsoft Azure

 

 

 

 


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering