Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Gemeente Peel en Maas
Wilhelminaplen 1
5981 CC
Panningen

Common Ground of e-depot


"Onderzoek de impact van het Common Ground-initiatief op onze gemeente die digitaal en papierloos werkt. Hou daarbij rekening met de archiefwet. Stel aanbevelingen op voor het effectief implementeren van Common Ground bij het digitaliseren en beheren van overheidsinformatie."

"Onderzoek de impact van het Common Ground-initiatief op onze gemeente die digitaal en papierloos werkt. Hou daarbij rekeningmet de archiefwet.Stel aanbevelingen op voor het effectief implementeren van Common Ground bij het digitaliseren en beheren van overheidsinformatie."

Deze onderzoeksopdracht kan worden verdeeld in verschillende deelvragen, zoals:

  1. Wat is Common Ground en hoe verschilt het van de huidige werkwijze van de gemeente?
  2. Hoe heeft de gemeente de huidige digitale werkwijze en het papierloze beleid geïmplementeerd met inachtneming van de archiefwet?
  3. Wat zijn de voordelen van het gebruik van Common Ground voor de gemeente?
  4. Welke uitdagingen kunnen ontstaan bij de implementatie van Common Ground en hoe kan de gemeente deze aanpakken?
  5. Hoe kan de gemeente de nieuwe manier van werken met Common Ground in overeenstemming brengen met de archiefwet en ervoor zorgen dat overheidsinformatie op een juiste manier wordt beheerd en bewaard?
  6. Welke aanbevelingen kunnen worden gegeven voor het effectief implementeren van Common Ground bij het digitaliseren en beheren van overheidsinformatie?

De stagiair kan deze deelvragen beantwoorden door middel van literatuurstudie, interviews met experts en belanghebbenden binnen de gemeente en het uitvoeren van casestudies van andere gemeenten die reeds gebruik maken van Common Ground. De resultaten van het onderzoek kunnen vervolgens worden gebruikt om aanbevelingen te doen voor de effectieve implementatie van Common Ground in de gemeente en om inzicht te bieden in de uitdagingen en kansen die het initiatief met zich meebrengt.


Geschikt voor studenten
  • Business IT & Management