Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Rijksinkoopsamenwerking
https://www.linkedin.com/in/rlennartz/
2595 AN
Den Haag
Beatrixpark
Geel 3

Maak een AI tool die relatief beoordelen detecteert


Binnen de publieke inkoop zijn veel verschillende beoordelingsmethoden. Bij relatief beoordelen laat je punten die je geeft aan een inschrijver, afhangen van de offerte van een andere inschrijver. Die methode is om meerdere redenen verwerpelijk, maar is niet verboden in Nederland en wordt veel toegepast. We willen op basis van openbare data een dashboard die laat zien wie die methode toepast.

Organisatie: Rijksinkoopsamenwerking

Home | Rijksinkoopsamenwerking

De Rijksinkoopsamenwerking (RIS) is een shared service organisatie binnen het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Wij kopen in voor de ministeries van AZ, BZ, BZK, Fin, VWS en SZW. Voor de rijksbrede categorieën Schoonmaak en Vervoer & Verblijf voeren wij de aanbestedingen uit. In voorkomende gevallen voert de RIS ook aanbestedingen uit voor andere ministeries. Daarnaast verzorgen wij aanvullende inkoopdienstverlening zoals het beheer van primaire inkoopapplicaties en van inkoopportalen, het adviseren over complexe vraagstukken en het leiden van ontwikkelprojecten.

 

Organisatie eenheid

Staf, rechtstreeks voor de directeur RIS

 

Stageopdracht: AI tool maken die relatief beoordelen detecteert

Binnen de publieke inkoop zijn veel verschillende beoordelingsmethoden. Bij relatief beoordelen laat je punten die je geeft aan een inschrijver, afhangen van de offerte van een andere inschrijver (meestal degene met de laagste prijs). Die methode is om meerdere redenen verwerpelijk, maar is niet verboden in Nederland en wordt veel toegepast.

 

Publieke organisaties publiceren alle Europese Aanbestedingen op Tenderned. Er is geen metadataveld waarin je invult of je wel/niet relatief beoordeelt. In de aanbestedingsdocumenten staat dat ook niet met die woorden. Je kunt het wel bepalen door naar de toegepaste formules voor punten toekenning te kijken.

 

We willen graag een AI tool die in de documenten kijkt, en bepaalt of de organisatie wel/geen relatieve beoordeling toepast. Die tool doet dat bij voorkeur automatisch en presenteert de gegevens in een dashboard. Vanuit dat dashboard kun je inzoomen op de individuele organisaties.

 

Voor wat toelichting:

Duoblog Richard Lennartz & Mieke Hoezen: de Donkere Olympische wolk van Sven Kramer | Weblogs | Rijksinkoopsamenwerking

Besloten conferentie 'De markt de kans geven optimaal aan te bieden’ | Nieuwsbericht | Rijksinkoopsamenwerking

HBO Kennisbank (hbo-kennisbank.nl)

Nevi-scriptieprijs gewonnen door afstudeerder van de RIS | Nieuwsbericht | Rijksinkoopsamenwerking

 

 

Contact: Richard Lennartz

https://www.linkedin.com/in/rlennartz/

06 2001 5104

 


Geschikt voor studenten
  • Business IT & Management
  • Technische Informatica
Ook toegankelijk voor studenten Associate Degree