HBO Meewerkstage Project & Innovatie

Denk jij na over hoe het morgen en volgend jaar beter kan? Hoe? Werk in een enthousiast team vol professionals en maak direct het verschil voor onze medewerkers en onze klanten. Waarom? Wij willen het leven van onze klanten vrijer, leuker en makkelijker maken. Met wie? Monteursorganisatie KPN Ben jij een student die vooruit wil, KPN wil helpen de beste dienstverlener te worden?

CONTAINERS & DATABASES

Het UP-board cluster is bedoeld om ervaring op te doen met Windows Containers en web-scale software; op het gebied van infrastructure, software architectuur en cluster platformen zoals Service Fabric en Kubernetes. De clusters zijn gebouwd met UP-boards, zodat Windows Server hierop kan draaien. We hebben diverse kleine clusters met 5 nodes, maar ook een groot cluster van 64 nodes.

PAAS Platform – Infrastructuur

Deze afstudeeropdracht gaat over het geautomatiseerd inrichten van infrastructuur vanuit code. Dit kan on-premise, in de cloud of hybride zijn. Dit houdt in dat er volledig geautomatiseerd git repositories, build pipelines, Docker clusters en monitoring systemen voor je worden uitgerold. Het geheel moet worden aangestuurd via chatbots (ChatOPS).

Product classificatie in E-Commerce

Voor een e-commerce site is het juist classificeren van producten van groot belang. Het handmatig labelen van producten is een tijdrovende klus, aangezien producten in een productcatalogus heel gevarieerd zijn. Producten worden op allerlei verschillende manieren gefotografeerd, terwijl de beschrijvingen sterk van elkaar kunnen afwijken.

Microservice VS Service Fabric

Voor het bouwen, inzetten en managen van microservices voor de Microsoft Azure cloud wordt veel gebruik gemaakt van Service Fabric, maar is dit wel het beste om te gebruiken? Vragen als hoe flexibel is Service Fabric, hoe gaat het met deployment (on-prem vs cloud) krijgen we graag beantwoord.