Reizen op basis van locatie in het OV

Fouten bij in- of uitchecken in het OV zijn zo gemaakt. Bij deze uitdagende opdracht ontwikkel je een locatiegebaseerde oplossing voor gebruiksvriendelijk in- en uitchecken, geïntegreerd met bestaande infrastructuur.

Reizigers in nood: Verlichting bij verstoring

Niets is vervelender dan dat er tijdens je geplande reis in het openbaar vervoer iets fout gaat. Je bus is laat, je trein komt plots niet meer. Binnen het afstudeerproject SPITS ga je hier een oplossing voor bouwen. Een oplossing waarmee de reiziger tijdig op de hoogte wordt gebracht van een incident, maar ook gelijk alternatieven aangeboden krijgt.

TOMP Raider: Where is my asset?

De populariteit van deelmobiliteit neemt toe in Nederland vanwege de duurzaamheid en praktische voordelen. Elke leverancier biedt echter zijn eigen app aan. Daardoor wordt het lastig om als reiziger het overzicht te bewaren. Er is behoefte aan een centraal platform dat alle deelmobiliteitsdiensten toont. En daar ga jij mee aan de slag.

Inzicht en motivering t.b.v. werkgebonden personenmobiliteit

Werkgevers hebben vaak al informatie over de kilometers die hun medewerkers maken, maar missen details om aan de wet WPM te voldoen die per 1 januari 2024 wordt ingevoerd. Binnen deze opdracht ga je je inlezen in de wet en deze vertalen naar een effectieve oplossing voor werkgevers. Je biedt daarnaast suggesties voor werknemers om bij te dragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen, zoals een app.

Multi modaal reisadvies

Bestaande reisplanners adviseren vaak voor één vervoermiddel, zoals auto of trein. De uitdaging is het ontbreken van geïntegreerde adviezen voor gecombineerde reizen, zoals eerst rijden en dan met de trein. Er is behoefte aan een app die multimodale routes voorstelt, rekening houdend met snelheid, kosten, en duurzaamheid. Daar ga je in deze opdracht mee aan de slag.

Real-time visualisatie van het openbaar vervoer

Verbeteradvies geven aan vervoerders. Dat is het doel van deze opdracht binnen het afstudeerproject SPITS. In Nederland wordt OV-data dagelijks ontsloten via tien openbare koppelvlakken. De uitdaging is om deze data te centraliseren in een API en te visualiseren in een interactieve landkaart.