Afstuderen op Semantisch Zoeken

Op welke manier kan semantisch zoeken ondersteund worden in Pega (BPM-pakket)? Denk aan een melding over legionella. Welke relevante cases zijn in het verleden behandeld? Daarbij moeten ook cases gevonden die “legionairsziekte” of “Legionellabesmetting” noemen. Is het mogelijk om een kennisbank van cases aan te leggen en deze op eigentijdse wijze te ontsluiten?

SOFTWARE DEVELOPMENT INTERN

We are looking for a talented Software Development intern that is eager to learn and eventually can help us implement the technologic infrastructure necessary to run our start up. You should have a passion for, or the willingness to learn Python/JavaScript/CSS.

WebDeveloper Utrecht - Werk aan sites voor festivals & podia

Wij maken met een multidisciplinair topteam de mooiste websites voor poppodia, theaters, filmhuizen en andere culturele organisaties en helpen jou graag je programmeer-skills toe te passen op de praktijk. Wil je jouw programmeer-vaardigheden naar een volgend niveau brengen, dan ben je welkom als nieuw tijdelijk teamlid op ons fijne kantoor pal naast Utrecht Centraal.

Stagiair(e) IT Service Management

Als Stagiair ITSM ga je aan de slag op de afdeling ICT op het hoofdkantoor van Stork in Utrecht. Stork heeft besloten om de IT-Servicedesk en de 1e & 2e lijn support voor werkplekbeheer te insourcen. De transitie is in voorbereiding en zal vanaf begin februari in volle gang zijn.

Stagiair(e) IT Applicatie Management

Als Stagiair IT Applicatie Management ga je aan de slag op de afdeling ICT op het hoofdkantoor van Stork in Utrecht. Stork heeft een uitdagend applicatielandschap zowel in eigen datacenters als in de cloud. In dit landschap zijn diverse mogelijkheden voor een stageopdracht

Afstudeerstage Applied Innovation Exchange: Augmented Realit

Bedrijfsprofiel

Capgemini is een van ’s werelds meest toonaangevende aanbieders van consulting-, technology- en outsourcing diensten. Als reactie op het aantal opkomende innovatieve technologieën en de snelheid waarmee nieuwe technologieën toegepast kunnen worden, heeft Capgemini de Applied Innovation Exchange (AIE) geïntroduceerd. Het AIE is een wereldwijd, groeiend netwerk van verschillende innovatieve centra die de focus van Capgemini waarborgen.

Vanuit het AIE worden klanten en partners van Capgemini gestimuleerd om van innovatie hun kerncompetentie te maken en om opkomende technologieën, zoals het Internet of Things, Big Data, Cloud en Cybersecurity, te doorgronden en toe te passen. Om het innovatieproces bij klanten op een op goede manier te begeleiden werkt het AIE met een beproefd framework. Met dit framework biedt het AIE een gestructureerde aanpak met zowel een technische insteek alsook een duidelijke business focus.

Het doel is om met de AIE toegang te bieden tot alle aspecten rondom innovatie voor Capgemini, onze partners en onze klanten wereldwijd. Binnen de AIE innovatieruimte in Utrecht Leidsche Rijn ondersteunen we een breed scala van klanten en partners. Ons doel is om, door middel van interactieve demonstraties en het delen van ervaringen, klanten kennis te laten maken met opkomende en nieuwe technologieën.

In samenwerking met de klant is het ons doel om tot innovatieve oplossingen te komen. Door middel van het framework is het AIE in staat om het proces van het ontdekken tot het daadwerkelijk toepassen van innovaties te minimaliseren. Hiermee kan het AIE op een vloeiende manier nieuwe innovatieve oplossingen uitwerken die de klant in staat stellen om te reageren op, en mee te gaan met, snelle veranderingen in de markt.

Profiel van de student

Ben jij een HBO student met een opleiding in de richting van ICT, gamedesign of 3D development? Heb je kennis van 3D ontwikkeling, ervaring met het maken van 3D modellen en bezit je meerdere van de onderstaande vaardigheden? Dan maken wij graag kennis met jou. Stuur ons jouw sollicitatie op, dan nodigen wij jou graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Vaardigheden

 • Affiniteit met AR en modelleren
 • Ervaring met Unity, C# en de best practices op het gebied van AR
 • Ervaring met 3D modeling
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden
 • Sterk technisch perspectief
 • Zelfstanding, gemotiveerd en zelfverzekerd

Pré

 • Ervaring met scrum / projectmatig werken
 • Portfolio met eigen ontwikkelde AR applicaties/demo’s

Onderzoeksopdracht

De verwachtingen voor Augmented Reality dit jaar zijn hoog gespannen. Mede daarom is het AIE op zoek naar een enthousiaste student die stage wil lopen binnen dit domein. Een aantal van de onderzoeksopdrachten is al vastgesteld, maar we waarderen het zeker als je zelf een gaaf idee hebt voor een onderzoeksvoorstel of AR demonstratie waar je vol enthousiasme aan wilt werken. Hoe dan ook zal de onderzoeksopdracht bestaan uit het uitvoeren van een onderzoek conform de eisen die hiervoor gesteld worden door je eigen opleiding.
Een onderzoeksmogelijkheid: Je gaat gericht onderzoek doen naar de best practises binnen Augmented Reality op het gebied van o.a. user experience, user interfaces en visualisaties. Verder ga je kijken naar de mogelijkheden waarop Capgemmini AR in kan gaan zetten. Vervolgens bestaat een groot deel van de stage uit het daadwerkelijk toepassen van de opgedane kennis en het ontwikkelen van een of meerdere AR applicaties.

Literatuur review

Je brengt huidig onderzoek in kaart op het gebied van o.a.:

 • Augmented Reality;
 • best practices en failures op het gebied van AR, user experience en user interfaces.

Research:

 • je doet onderzoek naar de best practises binnen Augmented Reality en de mogelijkheden waarop Capgemini AR in kan zetten binnen verschillende sectoren.

Deliverables:

 • onderzoeksrapport / scriptie
 • (optioneel) artikel/whitepaper voor publicatie
 • werkende prototypes; je ontwikkeld een of meerdere AR demo’s/applicaties waarbij je een bijdrage levert om de AR belevingen van gebruikers/klanten te maximaliseren
 • workshop: tegen het einde van je stage bereidt je een workshop voor waarin je nieuwe kennis die je opgedaan hebt tijdens je stageperiode presenteert aan collega’s binnen Capgemini.

Wie we zoeken

Een interessante, open werkomgeving met de mogelijkheid kennis te maken met Capgemini als organisatie en als potentiële werkgever;

 • Een stagevergoeding van € 500,- bruto per maand;
 • Gebruik van een laptop gedurende de looptijd van de stageopdracht;
 • Anderhalve betaalde verlofdag per maand;
 • Vrijheid om te experimenteren met de laatste VR innovaties.

Stage lopen bij Capgemini betekent bijna altijd dat wij ook de intentie hebben om jou een interessante loopbaan aan te bieden als je klaar bent. Daarom is het met positief resultaat afsluiten van onze selectiedag voorwaarde om deze onderzoeksopdracht te gaan uitvoeren.

ICT Afstudeerstage

Afstuderen

Als afstudeerder bij Capgemini krijg je volop de kans mee te kijken in de keuken van een internationale organisatie met de allure die daarbij hoort. Bij ons ervaar je een open sfeer, waar teamspirit, vertrouwen, vrijheid en bovenal plezier voorop staan. Het is dus niet alleen interessant om bij ons je afstudeerproject uit te voeren, het is ook nog eens hartstikke leuk.

Er is een aantal onderzoeksopdrachten al vastgesteld, maar er is ook de ruimte voor het uitvoeren van je eigen onderzoek. De afstudeeropdracht zal bestaan uit het uitvoeren van een afstudeeronderzoek conform de eisen die hiervoor gesteld worden door je eigen opleiding. Je krijgt goede begeleiding van ervaren Consultants. Daarnaast kun je met al je vragen terecht bij ons stagebureau.

Wat kun je bij ons verwachten

Een interessante, open werkomgeving met de mogelijkheid kennis te maken met Capgemini als organisatie en als potentiële werkgever;

 • een stagevergoeding van € 500, – bruto per maand;
 • gebruik van een laptop gedurende de looptijd van de stageopdracht;
 • anderhalve betaalde verlofdag per maand.

Afstuderen bij Capgemini betekent vrijwel altijd dat wij de intentie hebben om jou een interessante loopbaan aan te bieden als je afgestudeerd bent. Daarom is het met positief resultaat afsluiten van onze selectiedag voorwaarde om een afstudeeropdracht te gaan uitvoeren.

Profiel van de student

Je zit in de afrondende fase van een studie op het gebied van IT, zoals Informatica of Informatiekunde aan één van de Nederlandse hogescholen of universiteiten.

Je bent een gedreven student en op zoek naar een nieuwe uitdaging om je carrière een goede start te geven. Dit binnen een domein dat de komende jaren sterk in de belangstelling zal staan. Je hebt de ambitie om jezelf binnen je vakgebied verder te ontwikkelen.

Graag ontvangen we je CV met daarin de huidige status van je studie, een motivatie en voorstel voor een onderzoeksopdracht.

Frontend web developer stageplek: platform voor musici

Fans4Music is op zoek naar een front-end developer stagiaire die werkt aan ons musicus-fan platform. Onze tools zijn geschreven in TypeScript in combinatie met verscheidene bestaande en eigen ontwikkelde software. De taak van de stagiaire is het bouwen van nieuwe componenten voor ons platform, zoals een analytics component, een fan feedback component of een video-streaming component. 

Afstudeer Traineeship IT-professional

Ontwikkel op eigen wijze! Dit nemen wij zeer letterlijk. Als student/starter krijg je vanaf moment één al vrijheid en verantwoordelijkheid en ben je de baas over je eigen opdracht. Bij Caesar Experts krijg je voldoende ruimte om glansrijk af te studeren en in de tussentijd leiden we jou op tot IT-professional middels een traineeship. Maak een goede start en til jezelf naar een hoger niveau!

Junior Programmeur STAF

Wij, SUPERP, zijn op zoek naar gemotiveerde studenten die weten hoe ze moeten programmeren. Tijdens de stage neem je de rol aan als Junior Programmeur en ben je verantwoordelijk voor het uitbouwen van het automatiserings framework. Je gaat bezig met het verder doorontwikkelen/uitbouwen van het STAF(SUPERP Test Automation Framework).